postthumb
3-4
30 min
Pearoog
Lihtne

Salvei ja seesamiõliga küpsetatud pardifilee

Seesamiõli annab pardile veidi idamaisust ja sobib hästi serveerimiseks koos munanuudlite või rohke värske salatiga, millele on lisatud röstitud seesamiseemneid.

Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • soola, pipart
    • 4 tl seesamiõli
    • 4 tl sojakastet
    • 1 suur peotäis salvei lehti (ca 30 lehte)

Valmistamine

Tõsta liha nahapool all külmale pannile. Keera pliit keskmisele kuumusele ja prae 8-10 minutit kuni nahk on kuldpruun ja krõbe. Raputa peale soola ja pipart. Pruunista ka teist poolt ja külgi minutike. Nirista fooliumile seesamiõli ja sojakaste ning laota peale salveilehed. Tõsta ka liha fooliumile, nirista peale veel törts seesamiõli ja sojakastet, veidi soola ja pipart ning mässi foolium tihedasti kokku. Küpseta 200 kraadi juures kuni 10 minutit. Jäta fooliumisse veel ca 10 minutiks järelküpsema.
Foto: Andra Kalda
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun