4-le
Pearoog

Seesamiseemne paneeringus broilerifilee

Seesamiseemnetega paneeritud kana on nüüd küll roog, mida olen valmistanud vist juba 14-aastasest peale. Kui ma ei eksi, siis seesama roog eksisteeris mõni aasta tagasi ka ühe roana minu sünnipäevamenüüs, kuhu pääsevad vaid tõelise kadalipu läbinud toidud. Kiire-kerge valmistada, kõrvale võib serveerida kõige krõbedamaid ahjukartuleid või päikesekuldseid juurvilju. Ma tean-ma tean, et retseptis kasutatav broilerimaitseaine ei ole miski märkimisväärne maitse, aga kuna retsept pärineb ajast, mil see oli kõigis köökides aukohal, siis seetõttu esineb broilerimaitseaine siin retseptis. Pean tunnistama, et väga hästi sobib.

Valmistamine

Klopi muna lahti ning maitsesta see rohkelt broilerimaitseainega. Kasta broilerifilee tükid kordamööda esmalt muna segusse ning seejärel seesamiseemnetesse (kana peab olema korralikult seemnetega kaetud). Küpseta seejärel õliga piserdatud ahjuplaadil 175 kraadi juures 15 minutit, seejärel võta ahjust, lõika kanatükid diagonaalselt pooleks ning küpseta veel 10 minutit. Serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 x 150g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 2 muna
    • broilerimaitseainet
    • seesamiseemneid