postthumb
2
30 min

Septembri kuublogija: Uulits Tänavagurmee ja üks maitsev kontorilõuna

September on teatavasti paljudele koolitee algus, aga ei tasu ära unustada ka tööinimesi, kes pärast puhkust tööle naasevad ja taas oma päevi töökohustustega sisustavad. Kiire tööpäeva jooksul ei tohiks kindlasti aga tervislikku toitumist ära unustada. Sel kuul palusime oma headel sõpradel Uulitsa Tänavagurmeest valmistada ühe lihtsa pardifilee-wrapi, mida saab kontorisse kaasa võtta. Tulemuseks üks lihtne ja tervislik kontorilõuna – tõeline tänavagurmee!
PS. Väikese vihjena avaldasid Uulitsa kokad Artur ja Mario meile, et burgerisõpradel tasub rõõmustada – Uulits avab peagi uue söögikoha. Tasub silma peal hoida nende Facebookil.

 

 

IMG_5823

IMG_5899

IMG_5945

IMG_6007

Fotod: Andres Raudjalg

 

Valmistamine

Puhasta pardifilee! Lõika noaga pardifilee nahapoole sisse ruudud, aga ürita mitte lihasse lõigata, muidu jooksevad mahlad välja! Alusta grillimist/praadimist pardi rasvasemast poolest (nahapool), lisa soola pipart ja prae teine pool lisades ka sellele soola, pipart! Prae seni kuni mõlemad pooled on kuldpruunid ja pardi küpsusaste on medium! Kui oled enda meelepärase küpsusastme saavutanud, aseta liha n-ö puhkama. Hiljem lõika suupärased tükid!
Valmista sinepi-meekaste salatile! Selleks pane sinep ning mesi pannile või potti ja kuumuta. Sega pidevalt, et kõik tükid kaoks. Lase 1-2 minutit keeda ning võta tulelt. Lisa Worcesteri kaste. Lase kastmel maha jahtuda.
Rebi salat (nt frillice) tükkideks ja pane koos rukolaga kaussi, lisa sinna hakitud punane sibul ja viilutatud soolakurk. Lisa veel jõhvikad ning jahtunud kaste, sega kõik kokku!
Aseta tortillale salat lisanditega, selle peale küüslauguidud ning grillitud pardiviilud. Keera tortilla rulli ja grilli/prae mõlemalt poolt paar minutit.

Tähelepanu!
Kui oled suur kastmesõber võid kastme koguse duubeldada!

Koostisosad

    • Pardifilee-wrap jõhvikate ja sinepi-meekastmega
    • 1 tk Rannamõisa jahutatud pardifileed
    • 1 väiksem punane sibul
    • 1 sl mett
    • 1 sl mahedat sinepit
    • pool sl Worcesteri kastet
    • 40 g küüslauguidusid
    • soola
    • pipart
    • peotäis rukolat
    • salatilehti
    • 35 g jõhvikaid
    • 1 soolakurk
    • 2 nisutortiljat