postthumb
8
3 h

Sidruni-parmesanikana

Linnulihatoidud muutuvad jõululaudadel üha enam populaarsemaks. Linnuliha on väga hõrk, kui seda õigesti valmistada ja mitte üle küpsetada. Linnuliha eelistavad kindlasti “kergema” söögi austajad, sest nagu teadagi, on ülesöömise risk jõulude ajal väga suur.
Jagan teiega ühte hõrku ahjukana retsepti. Retseptis domineerivad parmesan ja sidrun, mis on üks suurepäraseid võimalusi broileri täitmiseks.
Mõnusat kokkamist!

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Ahjukana jaoks lõika sidrun väikesteks sektoriteks. Õun, 100 grammi võid ja sellerivars lõika kuubikuteks. Sega omavahel sidrun, õun, 3 sl riivitud parmesani, või ja seller ning täida sellega broileri sisemus. Määri broiler pealt 25 grammi võiga ja 1 spl riivitud parmesaniga. Aseta broileri peale varsselleri lehed. Maitsesta broiler pealt soola ja pipraga ning pane ahjuvormi. Küpseta 150 kraadi juures 2 tundi ja 30 minutit. Vahepeal kasta broilerit välja eraldunud rasvaga.
Ahjukartulite jaoks koori kartulid, lõika sektoriteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna kartulid ja aseta ahjuplaadile. Maitsesta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund, 10 minutit. Enne valmimist suurenda kuumus 200 kraadini ja küpseta lõpuni.

Tõeline jõuluroog!
Head isu!

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa broiler
    • 0,5 sidrunit
    • 125 g võid
    • 1 granny smith õun
    • 1 varsselleri vars ja lehed
    • 4 sl parmesani
  • Ahjukartulid
    • 6 kartulit
    • Oliiviõli
    • Meresoola