postthumb

Sidrunimarinaadis broilerifilee

Komistasin juhuslikult poes imeilusate sidrunite otsa – sellistest kollastest ja prisketest tegelastest ei saa kohe mitte niisama mööda jalutada. Nii saingi terve kotitäie sidrunite omanikuks. Suurel hulgal sidruneid nõuab ka retsepte, kus sidrunit saab ära kasutada. Järgnevalt üks mõnus marinaad, kus lihale annavad juurde matset sidrunimahl ja sinep.

 

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel. Maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Pane broilerifileed marinaadi ning jäta marineerima 3 tunniks kuni üleöö. Vahetult enne küpsetamist hõõru lihatükid kergelt soolaga kokku. Grilli või küpseta ca 12 minutit 180 kraadi juures.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed (või Jahutatud kalkunirinnaliha)
  • Marinaad
    • 1 sidrunist pressitud mahl
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 1 sl vedelat mett
    • 1 sl Worchesteri kastet
    • pipart
    • soola