Sinepi-veinikastmes broilerifilee üleküpsetatud kartuli-kõrvitsavormiga
Minu köögi on vallutanud kõrvitsad. Pole kahtlustki, et sellel nädalal on esikohal kõrvitsatoidud. Suurem osa läheb marinaadi, kuid kindlasti valmib kõrvitsast veel juustukook, kartuli-kõrvitsapüree, kuldkollane kõrvitsasai ja veel ja veel. Seesama kõrvitsarohkus oli ka peaosaliseks antud roa valmimisel. Oli kõrvits, tuli kartul ja cheddar’i juust……siis tuli broilerifilee ja prantsuseköögile nii omane veinibaasil valmistatud ülimaitsev kaste.
Valmistamine
Pruunista kuumal õliga piserdatud pannil broilerifileed mõlemalt poolt küpseks. Sega omavahel keev vesi, puljongikuubik, sinep, vein, hakitud maitsetaimed, suhkur ja viilutatud küüslauguküüned. Vala pannile fileede juurde. Alanda kuumust, aseta potile peale kaas ning lase roal haududa ca 10-15 minutit. Seejärel sega omavahel külm vesi ning tärklis ning lisa segades pannile. Kuumuta seni, kuni kaste pannil pakseneb. Serveeri koos kartuli-kõrvitsavormiga
Aseta valmisküpsetatud segu kuude väiksemasse Crème brûlée vormi (võib kasutada ka ühte suurt ahjuvormi). Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Enne serveerimist lase veidike jahtuda, sest täidis on kuum.
Koostisosad
-
- 6 Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
-
Kaste
- 6 dl keeva vett
- 1,5 kanapuljongikuubikut
- 3 sl Dijoni sinepit
- 3 dl valget kuiva veini
- 3 tl värsket peterselli, peeneks hakituna
- 2 tl värsket tüümiani, peeneks hakituna
- 1,5 tl muscovado suhkrut
- 2 väikest küüslauguküünt
- ca 1 dl külma vett
- 3 sl maisitärklist
-
Üleküpsetatud kartuli-kõrvitsavorm
- 400 g kartuleid, puhastatud ja kooritud
- 325 g kõrvitsat, puhastatud ka kooritud
- 400 ml rõõska koort (10%)
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
- ca 1 tl soola
- 2 muna
- 2 tl värsket peterselli, peeneks hakituna
- 100 g cheddar juust