2
1.5 h

Sinepikana bruschettad

Bruschetta on klassikaline itaallaste eelroog, mida süüakse suure nälja kustutamiseks ja isu tekitamiseks enne põhiroogasid. See kujutab endas krõbedaks röstitud ciabatta saia ning sellele lisatud meelepäraseid lisandeid, mis eeldatavasti võiks olla midagi kerget.
Mina valmistasin see kord bruschettad kanafileega. Kanafilee marineerisin sinepi-sojamarinaadis, mis annab fileele väga hõrgu ja täidlase maitse. Ühest kanafileest piisab umbes kahele inimesele ning peale filee küpsemist on väga oluline see õhukesteks viiludeks lõigata, nii on mugavam süüa.

Mõnusat katsetamist!

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Kõigepealt valmista kanafileele marinaad. Selleks sega omavahel oliiviõli, sojakaste ja sinep. Pane kanafilee mini-grip kotti ja vala peale marinaad ning lase 1 h marineeruda.
Kui kanafilee marineerunud, kuumuta pann ning pruunista filee mõlemalt poolelt, siis keera kuumus madalaks ja kata pann kaanega ning küpseta kuni valmimiseni. Filee peab jääma kergelt vetruv, siis pole see üle küpsenud. Maitsesta vajadusel soolaga.

Rösti ciabattad ahjus või pannil krõbedaks ja kuldseks ning hõõru küüslauguga kokku.
Aseta peale rukkola lehed. Järgmisena lisa viiludeks lõigatud kirsstomatid ja kanafilee viilud ning nirista üle balsamico kreemiga. Viimasena tõmba noaga parmesanist paraja suurusega laastud ja aseta kõige peale. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle kvaliteetse oliiviõliga.

Valmista marinaad eelmisel päeval, sellega lüheneb valmistamise aeg kuni 1 tund!
Head isu!

Koostisosad

  • Marinaad
    • 1 Rannamõisa kanafilee
    • 75 g oliiviõli
    • 1-2 tl sojakastet
    • 2 tl dijoni sinepit
  • Lisaks
    • 2 viilu ciabattat
    • Oliiviõli
    • 1-2 küüsaluguküünt
    • Parmesani laaste
    • Rukkolat
    • Kirsstomateid
    • Balsamico kreemi
    • Sool/pipar