4
15 min

Sinepiseemnete ja õllega hautatud pardikoivad

Ilm astub iga päevaga aina suurema sammu kevade poole ning seetõttu on viimane aeg veel valmis meisterdada üks hõrk ja ahjus pikalt haudunud pardiroog. See retsept on kõikidele neile, kel on kodus olemas suur köetav ahi. Selle roa nipp (ja saladus) peitubki selles, et see valmib pikalt küpsedes ahjus siis, kui söed on ära põlenud ning hõõguvad. Kõige mugavam on õhtul malmpotiga roog ahju pista ning hommikul on roog valmis!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Koori kartulid ning lõika need noaga kolmeks-neljaks tükiks. Hõõru pardikoivad soolaga korralikult kokku ning aseta vaheldumisi pardikoibade ja hakitud koriandriga ahjuvormi. Raputa peale sinepiseemneid ning vala potti ka õlu. Seejärel kata pott kaanega.

Kui suur ahi on köetud, söed hõõguvad ning siiber kinni lükatud, siis oota umbes 2 tundi. Seejärel pane kaanega kaetud malmpott ahju. Sulge ahjuuks ning hoia ahjus umbes 4-5 tundi.

Õlle asemel proovi punase veiniga seda toitu valmistada!

Koostisosad

    • 10-12 kartulit
    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola
    • kimp koriandrit
    • 1 sl sinepiseemneid
    • 3 dl õlu