4-le

Soe kanafilee- Caesari salat

Mis on vaja ühe hea Caesari salati valmistamiseks? Rooma salatit, parmesani, krõbedaid saiakrutoone ja head kastet. Veelgi paremaks ja toitvamaks muudab selle aga soe kanafilee, mis tõstab selle roa salatiseisusest pearoa tasemele, rahuldades ka kõige näljasema mehepoja nälja.

 

Valmistamine

Valmista kõigepealt kaste. Püreeri minilõikuris küüslauguküüned ja anšoovisefileed. Lisa pidevalt segades sidrunimahl, sinep ja peene nirena õli. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.  Lõika broilerifileed pikisuunas pooleks. Prae pannil väheses õlis igast küljest paar minutit ja maitsesta soola ning pipraga. Rebi salat väiksemateks tükkideks, poolita kirsstomatid. Lõika ciabatta kuubikuteks ja sega õliga. Rösti 225 kraadises ahjus 5 minutit. Riivi juust jämeda riiviga. Sega kausis kõik salatiained kastmega ja tõsta kõige peale soojas hoitud kanafileed. Serveeri kohe.

Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa broilerifileed
    • soola ja musta pipart
    • praadimiseks õli
    • 300 g rooma salatit
    • 300 g kirsstomateid
    • 4 viilu ciabattat+ 2 sl õli
    • 50 g parmesani juustu
  • Kaste
    • 3 küüslauguküünt
    • 4 anšoovisefileed
    • 2 sl sidrunimahla
    • 1 sl Dijon sinepit
    • 1 dl oliiviõli
    • 1 tl pruuni suhkrut
    • soola ja musta pipart