postthumb
1
30 min

Soe salat broilerimaksast

Subproduktidest on maks üks populaarsemaid ja tänuväärsemaid toiduained ning õigesti valmistatuna maitsevad need suurepäraselt. Maks sobib lisaks pasteedi valmistamisele grillimiseks, praetult erinevatesse salatitesse või siis erinevatesse vormiroogadesse.

Vaata ka: 6 nippi maksa valmistamiseks.

 

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Prae kuumal pannil puhastatud broilerimaks, koos või, ribadeks tükeldatud sibula ja küüslauguratastega, maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta terapipra, sidrunimahla ja värske tüümianiga, vahetult enne serveerimist viska pannile suhkruherned, viiludeks lõigatud redised ja kartulid. Serveeri sooja salatisegu koos värske salati seedermänniseemnete ja kastmega.

Kastme valmistamiseks sega omavahel Dijon sinep ja mesi ning lisa veidi oliivõli.

Proovi ka küüliku- või pardimaksaga!

Koostisosad

    • 100 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 50 g võid 82%
    • 50 g mugulsibulat
    • 15 g küüslauku
    • 0,5 sidrunist pressitud mahla
    • 1 sl värskeid tüümianilehti
    • 50 g suhkruhernest
    • 20 g redist
    • 150 g keedetud kartulit
    • 50 g salatilehti
    • 1 sl seedrimänniseemneid
    • soola, pipart
  • Kaste
    • 1 sl Dijon sinepit
    • 1 sl mett
    • 2 sl oliivõli
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun