postthumb
4-le
45 min

Soe salat kadakamarjase pardifileega

Pardifileele annab juba praadimise ajal maitset küüslauk ja kadakamari, mistõttu saab liha eriti maitseküllane ja mõnus. Köögiviljad lisavad magusust ja kaste veidi hapukust. Kokku on see üks maitsev kõhutäis.

Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

 

Valmistamine

Kaste jaoks vispelda tassis omavahel õli, sinept ja worchesteri kaste. Maitsesta soola ja pipraga. Vajaduse korral lisa happesust.

Lõika kõrvits ja paprika viiludeks ning lao ahjuplaadile. Nirista peale õli, raputa peale sool ja hakitud tüümian. Rösti 230 kraadi juures 25 minutit kuni köögiviljad on küpsed ja pruunistunud.

Purusta uhmris kadakamarjad ja pipraterad. Kuivata pardifileed köögipaberiga. Tõsta liha nahapool all külmale pannile. Keera pliit keskmisele kuumusele ja prae 8-10 minutit kuni nahk on kuldpruun ja krõbe. Sel hetkel, kui rasv on eraldunud ja kuulda on praadimise häält, pressi pannile küüslauk. Raputa lihale soola ja pool kadakamarja-piprasegust. Pruunista fileetükke ka teiselt poolt ja külgedelt minutike. Tõsta kumbki tükk fooliumile, puista peale veel soola ning ülejäänud kadakamarja ja pipra segu, mässi foolium kokku ning tõsta ahju 200 kraadile 7-10 minutiks küpsema. Peale küpsemist lase lihal veel fooliums 10 minutit seista. Seejärel jaota köögiviljad taldrikule, viiluta peale pardifilee ning nirista peale kaste.

Selle roa võtmesõnaks on küüslauk!

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 500 g kõrvitsat
    • 200 g paprikat
    • õli
    • suur peotäis hakitud tüümiani
    • soola
    • 2 pontsakat Rannamõisa jahutatud pardi rinnafileed
    • 2 küüslauguküünt
    • 8 kadakamarja
    • 5 pipratera
    • soola
  • Kaste
    • 4 sl oliivõli
    • 1 sl worchesteri kastet
    • 1 tl meega sinepit
    • soola, pipart