postthumb
8-le

Spagetid pardiraguuga

Rikkalikult pardiliha sisaldav pastaroog, mis oma koorese ja tomatise kastmega ka üks laste lemmikuid. Pardikoibade asemel sobivad suurepäraselt ka broileri poolkoivad või -filee.

 

Valmistamine

Pruunista pardikoibi pannil õlis mõlemalt poolt 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Pane küpsetuskotti ja küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit, kuni on küpsed.

Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat, küüslauku ja kuivatatud tüümiani paar minutit. Lisa vein ja kuumuta veel veidi. Vala juurde puljong, püreestatud päikesekuivatatud tomatid ja tomatipüree. Sega ühtlaseks ja kuumuta keemiseni. Hauta tasasel tulel kaane all 15 minutit. Lisa vahustamata koor. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Hauta veel 10 minutit. Puhasta pardiliha luudest ja sega kastmesse. Keeda pasta ja sega pardiraguuga. Puista üle värske basiilikuga ja riivitud parmesaniga.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 1 kg Rannamõisa pardikoibi
    • soola ja musta pipart
    • 3 sl päikesekuivatatud tomatite õli
    • 1 sibul
    • 6 küüslauguküünt
    • 2 tl kuivatatud tüümiani
    • 2 dl valget veini
    • 400 g tomatipüreed
    • 2 dl kanapuljongit
    • 2 dl päikesekuivatatud tomateid
    • 2 dl vahukoort
    • soola ja musta pipart
    • 1 tl suhkrut
    • 600 g spagette
  • Peale
    • 50 g riivitud parmesani juustu
    • basiilikut