postthumb

Spinati kreemiga täidetud broilerirind

Spinati sobivus kanalihaga on igatepidi ideaalne. Spinatine kana on hea vaheldus ahjus pikalt haudunud ahjuroogadele.

Valmistamine

Puhasta broileri üleliigsest rasvast ja nahast ning puhasta ka tiivaluu, kui on. Pane spinat keevasse vette ja blanšeeri 10 sekundit. Tõsta spinat välja ja pane jäävette. Nõruta ja kuivata spinat.

Lõika ära väikefilee ja pane köögikombaini koos blanšeeritud spinatiga. Püreesta kuni tekib ühtlane mass, lisa muna ja püreesta uuesti. Lõpuks vala koor ja maitsesta, sega veel korra.

Pane spinatikreem tüllikotti. Torka terav nuga broilerifilee paksemast otsas sisse ja tee poolring noaga. Jälgi et noa ots ei tuleks kusagilt välja, ega vigastaks tehtud süvendit. Suru tüllikoti ots sealt süvendist sisse ja pressi spinatikreem broilerifilee sisse. Käega võite natukene peale suruda, et spinatikreem ühtlasemalt saaks. Täidetud broilerirind pruunista kuumal pannil võis ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 10-15 min. Ahjust välja võttes jäta puhkama sooja kohta 7 minutiks enne kui lahti lõikad. Serveeri roheliste ubade ja veinikastmega.


Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud broileririnda, kondi ja nahaga
    • 100 g värsket spinatit
    • 1 muna
    • 30g võid
    • 20ml köögikoort
    • sool, pipar