10 tk

Spinati-singipirukad

Sellel kuul olen ma peamiselt lisanud siia blogisse hommikusöögiretsepte ning siit tuleb tegelikult veel üks, mis sobiks justkui valatult näiteks nädalavahetuse hommikuteks. Hommikuse tee kõrvale on need pirukad väga sobivad kaaslased. Ma armastan süüa pirukaid, mis pärast ahjus olemist on küpsenud nii-nii kuldseks. ja pealt just parajalt krõbedaks. Loomulikult võlub vist kõiki  ka ahjusoojade saiade lummav lõhn, mis aegamööda rändab teistesse tubadesse sööjaid äratama.

Valmistamine

Esmalt valmista täidis: Sulata spinat ning lisa juurde murendatud fetajuust ja tükeldatud singitükid. Maitsesta kergelt soola ja piraga.

Rulli lehttaigen jahusel pinnal ca 5 mm paksuseks ristkülikuks lõika välja sellest  10-12 taigna ruutu. Jaota tainas taignalappidele ning tõsta üks nurk diagonaalis oleva nurga peale, et tekiks kolmnurk. Suru ääred tugevasti kahvliga kinni ning määri pirukaid pealt munaga. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni pirukad on kuldsed.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • ca  1 kg valmis lehtaigent
    • 250 g spinatit (kasutasin külutatud spinatit)
    • 150 g fetajuustu
    • 150 g Rannamõisa broilerikeedusinki Sale
    • soola, pipart
    • 1 muna (pealt määrimiseks)