postthumb

Struudel kana, mozzarella, valgehallitusjuustu ja fetaga

Üks õige struudel peab sisaldama niipalju täidist, et see struudli kohe märgatavalt priskemaks ja  suuremaks muudaks. Siin on struudel, kus täidiseks ohtraht erinevaid juuste ning kan

 

 

Valmistamine

Sega omavahel toasoe vesi, äädikas ja õli. Mõõda kaussi jahu ja näpuotsatäis soola. Lisa vedelik ning sõtku elastseks tainaks. Pane tainapall pooleks tunniks kuiva ning kuuma poti alla seisma (nii muutub tainas elastsemaks).

Lõika broilerifilee tükkideks ning prae kuumal õliga piserdatud pannil küpseks, vahepeal maitsesta soola-pipraga. Viiluta kõik juustud (v.a. feta).

Kui tainas on pool tundi seisnud, rulli see jahusel laual paberõhukeseks ristküliku kujuliseks tainalapiks. Pintselda pealt sulatatud võiga ning puista üle riivsaiaga. Seejärel kata tainas juustuviilude ja murendatud fetaga, jättes ääred pikisuunas ca 3cm ulatuses vabaks. Lisa ka käte vahel väiksemaks rebides praetud broilerifileetükid. Vabaks jäetud ääred tõsta täidise peale ning rulli struudel lühemast servast kokku. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit, pintseldades küpsemise vahepeal struudlit kolm-neli korda sulavõiga.

Retsepti valmistamist võib näha ka 19.02.2011 Kokasaates Lusikas.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Tainas
    • 3 dl jahu
    • näpuotsatäis soola
    • 0,75 dl vett
    • 2 sl õli
    • ca 0,5 tl äädikat
  • Täidis
    • 325 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 125 g mozzarellat
    • 125 g valgehallitusjuustu
    • 50 g feta juustu
    • jahvatatud pipart, veidi soola
  • Määrimiseks
    • 50 g sulatatud võid
    • peotäis riivleiba