6
45 min

Südamesupp

Südamega tehtud supp, mis on valmistatud pardi südametest, värskendavast sellerist ning ubadest. Pardi südamed on hea odav tooraine, mida võib kasutada mistahes toitudes. Kui soovid, võid kasutada ka broilerisüdameid.

Loe täpsemalt pardi südametest siit: Pardisüdamed – mis need on?

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Pane südamed umbes 30 minutiks külma vette (et üleliigne veri eemalduks). Seejärel puhasta südamed üleliigsetest kelmetest. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ning pruunista südamed pannil. Haki sibul tükkideks ning lisa pannile, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta umbes minutijagu. Koori ja tükelda porgand ning haki varsseller tükkideks. Lisa kõik segades koos riivitud ingveriga pannile. Vala juurde tomatikastmes oad ja puljong. Lisa sidrunimahl, vajadusel maitsesta. Kata pott kaanega ning lase madalal kuumusel podiseda umbes 30 minutit.

Soovi korral lisa supile ka paar purustatud küüslauguküünt ja õhetavat tšillipipart!

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud pardisüdameid
    • 1 sibul
    • 125 g porgandit
    • 4 sellerivart
    • 2 tl riivitud ingverit
    • 2 prk valgeid ube tomatikastmes
    • 1 l puljongit
    • 2-3 sl sidrunist pressitud mahla
    • soola, pipart