20 tk

Suitsubroileri- kitsejuustupirukad

Imelihtsalt valmivad minipirukad, mis sobivad suurepäraselt aastavahetuse suupistelauale kas ahjusoojalt või siis jahtunult. Võid pirukad ka eelnevalt valmis küpsetada ja soojendada ahjus vahetult enne serveerimist.

 

Valmistamine

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ja aseta külmkappi 30 minutiks. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs ja riivitud juust. Rulli taigen jahusel laual piklikuks tükiks. Vormi 10 cm läbimõõduga kettad ja vooderda nendega 7 cm läbimõõduga vormi põhi ja servad. Küpseta 250 kraadises ahjus 5 minutit. Puhasta poolkoivad lihast ja lao eelküpsetatud põhjadele. Koori ja riivi peet. Tõsta peet vormidesse. Vala üle muna- kooreseguga. Aseta kõige peale kitsejuustuviil. Raputa peale tüümiani. Küpseta 200 kraadises ahjus veel 10- 15 minutit.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

  • Põhi
    • 3 dl jahu
    • 150 g võid
    • 1 tl soola
    • 2 sl külma vett
  • Täidis
    • 200 g Rannamõisa Lepasuitsu broileripoolkoiba
    • 1 väiksem peet
    • 3 muna
    • 3 dl vahukoort
    • soola ja musta pipart
    • 1 küüslauguküüs
    • 100 g koorikuga kitsejuustu
    • 3 sl tüümiani