postthumb
8-le

Suitsubroileri- sibula quiche

Klassikalisest prantsuse koorepirukast veidi erinev versioon, kuhu on lisatud suitsukana ja sibulat. Maitseb parimalt ahjusoojana. Tavalise juustu asemel võid kasutada ka veidi pikantsema maitsega juustu, nagu näiteks šveitsi apenzellerit.

 

Valmistamine

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ja aseta külmkappi 30 minutiks. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli taigen jahusel laual ümmarguseks kettaks, 10 cm suuremaks kui vorm. Tõsta taigen pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250 kraadises ahjus 7-10 minutit. Viiluta sibulad ja prae neid õlis väikese kuumuse juures, kuni muutuvad kuldseks.  Aseta eelküpsetatud põhjale puhastatud ja hakitud suitsukana ja sibul. Vala üle muna- kooreseguga. Küpseta 200 kraadises ahjus veel 25 minutit.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

  • Põhi
    • 3 dl jahu
    • 150 g võid
    • 1 tl soola
    • 2 sl külma vett
  • Täidis
    • 2 sl õli
    • 2 sibulat
    • 1 Rannamõisa suitsutatud broilerikoib
    • 3 muna
    • 3 dl vahukoort
    • soola ja musta pipart
    • 1 küüslauguküüs
    • 100 g juustu
    • hakitud murulauku