4
30 min
Gluteenivaba

Suitsukana-köögiviljasupp

Kanasuppi on alati peetud imeravimiks haiguse ajal. Seetõttu kulub mõni seesugune supiretsept köögikappi alati ära. See supp erineb õigepisut klassikalisest kanasupist, kuna sisaldab piima, herneid ning valmib suitsukanaga. Viimane teeb kusjuures selle supiga imesid – rikastades oma maitsega kogu supi maitset!

Valmistamine

Haki sibul peeneks ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Poole pealt lisa sibulale seltsiks ka õhukesteks viiludeks lõigatud porgand ning kastulikuubkud. Kuumuta minutijagu ning vala siis juurde puljong ja piim. Tükelda suitsukana ning lisa supile. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel (ära keema lase) seni, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga vajadusel. Paar minutit enne supi valmimise lõppu lisa juurde ka herned.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 sibulat
    • 2 porgandit
    • 3-4 kartulit
    • 6 dl puljongit
    • 6 dl piima
    • 250 g Rannamõisa suitsutatud broileikintsuliha
    • 200 g külmutatud herneid
    • soola, pipart