postthumb
2 tk

Suitsukana-praemunakattega pizza

Rannamõisa itaaliakuul ei saa läbi ajada kohe mitte ilma pizzata. Eriti veel, kui panen kirja ideaalse pizza-põhja retsepti, mille otsa sattusin Jamie Itaalia raamatus. Minu valmistatud pizzapõhi sai seekord endale katteks peale suitsukana, ohtralt juustu (mozzarella on kohustuslik!)  praemuna ning salveid. Muide, värsked ürdid on pizza peal vägagil  olulised ja tõeliselt nauditavad, sest kauaks seda aega ikka on, kui peame peenralt nopitud maitseained asendama kuivatatud või siis külmutatud ürtidega.

 

Valmistamine

Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel jahud ning sool. Lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.

Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast õhuke ketas. Aseta see õliga piserdatud ahjupannile ning määri pealt kokku tomatipastaga. Raputa peale broilerikoivast puhastatud suitsukanatükke. Kata riivitud juustu ning mozzarella viiludega. Aseta peale salveilehed. Kõige viimasena löö pizzale lahti 3 toorest muna. Raputa peale värskelt jahvatatud musta pipart ning  maitsesta meresoolaga. Küpseta ahju alumises osas 250 kraadi juures seni kuni juust on pealt kuldne ning munad hüübinud. Serveeri.

Pizzapõhja retsept veidi mugandatult raamatust "Jamie Itaalia".


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Pizzapõhi
    • 5 g kuivpärmi
    • 0,5-1 sl tuhksuhkrut
    • ca 325 ml leiget vett
    • 400 g nisujahu
    • 100 g maisijahu
    • 1 sl peenikest meresoola
  • Kate
    • tomatipastat
    • 200 g Rannamõisa Suitsutatud broilerikoiba
    • 300 g riivitud juustu
    • 250 g mozzarella juustu
    • 6 muna
    • suur peotäis salveilehti
    • meresoola, pipart