9tk
35 min

Suitsukanamäärdega keerupirukad

Pirukaid muffinivormides küpsetada on äärmiselt mugav, kuna niimoodi ei valgu rohke täidis ahjuplaadile laiale, vaid küpseb ilusti koos pirukaga ahjukuumuses. Lõpptulemuseks on imehead keerupirukad, kus parajalt suitsukana mekki ning pisut sinihallistusjuustu ja värske tilli maitset. Siin retseptis kasuta võimalusel paksemat pärmi-lehttainast, mitte juba eelnevalt õhukeseks rullitud tainast.

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Täidise jaoks sega omavahel kokku toorjuust ja või, seejärel lisa ülejäänud ained ning püreesta mikseriga ühtlaseks massiks. Rulli sulatatud tainas jahusel pinnal lahti umbes 30-35cm suuruseks lapiks. Võta tainas enda ette nii, et pikem äär on sinu pool. Määri poolele tainaosale täidis ning seejärel tõsta peale täidiseta tainapool. Lõika nüüd see tainas 9-ks ribaks. Igale ribale tee taas omakorda pikuti sisselõige, jättes läbilõikamata umbes 1 cm tainariba otsast. Seejärel keeruta tekkinud 2 tainariba rulli ning pista muffinipaberiga kaetud vormi. Toimi samamoodi ka teiste tainaribadega. Kõige lõpuks määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 190 kraadi juures u 25 minutit.

Ära tainast liialt kaua sulata, et see pakis juba kerkima hakkab. Kõige parem on
kergelt külm tainas!

Koostisosad

    • 500 g pärmi-lehttainast
    • lahtiklopitud muna (määrimiseks)
  • Täidis
    • 100 g toorjuustu murulauguga, toasooja
    • 25 g võid, toasooja
    • 25 g sinihallitusjuustu
    • 75 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba või -kintsuliha (liha kogus)
    • 3 sl värsket tilli