postthumb
4-le
10 min
Lihtne

Suitsukanapasta 10 minutiga

Pastaroad on alati meeldiv väljapääs kiire lõuna-/õhtusöögimure lahendamiseks. Seetõttu on hea, kui köögikapis on kindlalt olemas üks pakk oma lemmikkujuga makarone. Järgnevalt üks hea retseptinäide sellest, kuidas kiirelt üks meeldiv pastaroog valmistada. Samal ajal, kui pasta keeb saad valmis teha ülejäänud ettevalmistused – nii kulubki selle roa tegemisest taldrikule jõudmiseni ca 10 minutit. Lõpptulemuseks on maitsev toit, milles veidike sidruni värskust.

Valmistamine

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (al dente). Nõruta.

Samal ajal lõika suitsupeekon ribadeks ning prae pannil krõbedaks, lisa rõõsk koor, riivitud sidrunikoor ja tükkideks lõigatud suitsukana. Kuumuta minutike ning lisa juurde nõrutatud pasta. Lisa basiilikulehed ning sega läbi. Vajadusel maitsesta.

Soovi korral kasuta täisterapastat!
Serveeri koos riivitud parmesaniga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g (tagliatelle) pastat
    • 100 g suitsupeekonit
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 1 sidruni riivitud koor
    • 300 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
    • peotäis basiilikulehti
    • soola