Suitsukanapasteet peidetud basiilikuga

Kord on ilm liiga külm, kord liiga tuuline ja kord jällegi üleliia niiske. Täna võiks nuriseda liigse lumerohkuse üle, seda tegelikult täiesti õigustatult, sest kui ma hommikul enne kaheksat oma soojade talvesaabastega püüdsin sihtkohta jõuda, siis olid kõnniteed lumest ummistunud ning tavapärase 10 minuti asemel kulus mul tööle jõudmiseks täpselt 21 minutit:) Niisis kui õhtul koju jõudsin ihkas hing miskit rõõmsatujulist ja head, meenus üks pasteet, mida olen päris tihti teinud, kui miskit head kiiresti vaja on – oivaline suitsukanapasteet. Täna tegin seda rõõmsavärvilist pasteeti kevade tervituseks – ehk hakkab see juba kiiremini lähenema, tahaks juba päikest ja esimesi lumikellukesi näha…

Retsept on inspireeritud Nigella Lawsoni suitukalamäärdest.

 

Valmistamine

Pane kõik koostisained köögikombaini (või kasuta saumikserit) ja püreesta kõik ühtlaseks massiks. Serveeri röstsaial.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 250 g Rannamõisa suitsutatud broileri kintsuliha, nahata
    • 100 g võid
    • 2 tl oliiviõli
    • peotäis basiilikut
    • jahvatatud pipart