Eelroad

Suitsusingiga plaadikarask

Mul oli varutud umbes-täpselt pool pakki hapupiima pühapäevaste pannkookide tegemiseks, tahtsin teha traditsioonilisi vanaema-päraseid pannkooke – natuke paksud ja veidi äärest krõbedama servaga. Olgu selle nostalgiaga kuidas on, aga selle hapupiima otsustasin ma hommikul hoopis karaski tegemisse kaasata. Pean ütlema, et ei kahetse mitte üldse seda hommikuses menüüs toimunud muudatust. Ja nüüd tuleb see kiidulaul, kus ma kiidan karaski maitse suus-sulavat headust ning lihtsat valmistamisviisi – ja nii ongi, kiire ja lihtne, nagu enamus siinseid retsepte. See retseptipostitus on postitatud mõttega kolmapäevasele Vabariigi aastapäevale.  Nõuandeks niipalju, et värske taluvõi on viilu ahjusooja karaskiga lausa kohustuslik ja kui kuskilt veel veidi rohelist  tilli ja veidi meresoola peaks leiduma, siis on lõpptulemus lausa uskumatult hea.

 

Valmistamine

Sega omavahel kokku kuivained. Lisa hapupiim, muna ja tükeldatud singitükid. Sega kõik ühtlaseks ning pane küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (kasutasin 23,5x36cm vormi). Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 dl nisujahu
    • 4 dll odrajahu
    • 1 sl suhkrut
    • 1 tl soola
    • 1 tl küpsetuspulbrit
    • 5 dl hapupiima
    • 1 muna
    • 250 g Lepasuitsu broileri rinnafilee rulaad Pidupäeva