postthumb
6
30 min
Eelroad

Suupiste! Peedis marineeritud maks musta leivaga

See ei ole päris ühe-ampsu-suupiste, kuid samas on see väga mõnus leiva-amps, mida katab kodujuust, peedis marineeritud kanamaks ning värske kurk. Sobib ideaalselt eelroaks!

Valmistamine

Puhasta maks kelmetest ning aseta säilituskarpi. Riivi peet ning sega kokku maksaga. Jäta maks maitsestuma vähemalt paariks tunniks kuni üleöö. Seejärel puhasta maks üleliigsest peedist ning prae kuumal üliga kaetud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Vahepeal kostita kindlasti maksatükke soola-pipraga.

Lõika leivaviiludest välja ümmargused kettad ning määri pooled pealt sulatatud juustuga. Kata ülejäänud leivaketastega. Seejärel jaga leivaviiludele kodujuust ning tõsta selle peale praetud maksatükid. Lõika kurgist pikad ribad ning lisa suupistele. Raputa üle seesamiseemnetega. Soovi korral võid lisada ka riivpeeti!

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • 125 g keedetud peeti
    • 12 viilu musta leiba
    • 6 tl sulatatud juustu
    • 6 sl kodujuustu
    • värsket kurki
    • seesamiseemneid
    • soola, pipart