postthumb
2 tk

Suvikõrvitsa-singipizza

Mul on tekkinud viimasel ajal erinevate pizzakatete proovimise hasart. Minu kõik-võimas ja alati õnnestuv pizzatainaretsept garanteerib peaaegu alati kiire valmimise ilma pikema ajakuluta. Nii, et jääb vaid katete pkatsetamisvaev. Eelmise nädala lõpul proovisin siia blogisse nädalaretseptina üles pandud pizzat küpsetatud munadega, mille tulemusel tuli ennast kiita ning retsept siia talletada. Proovisin  siis suvikõrvitsa ja ürtidega ning jällegi tegin endale pika pai. Suvikõrvits, õrnkauge küüslaugumaitse, kohustuslik mozzarella ning Maameherulaad tegid pizzast ideaalse maitsekoosluse.

 

Valmistamine

Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel jahud ning sool. Lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.

Vahepeal lõika suvikõrvits kuubikuteks ning prae kergelt õliga piserdatud pannil küpseks. Maitsesta soolaga.

Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast õhuke ketas. Määri mõlemad kettad kokku tomatipastaga, raputa pizza peale laiali purustatud küüslauguküüned. Aseta peale õhukeseks lõigatud singiribad ning praetud suvikõrvitsakuubikud. Selle peale pane peeneks hakitud ürdid ning raputa üle riivitud juustu ja mozzarella-viiludega.

Küpseta pizzasid ahju alumises osas 250 kraadi juures seni, kuni juust on pealt sulanud ja kuldne.

Pizzapõhja retsept mugandatud raamatust "Jamie Itaalia"


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Pizzapõhi
    • 5 g kuivpärmi
    • 0,5-1 sl tuhksuhkrut
    • ca 325 ml leiget vett
    • 400 g nisujahu
    • 100 g maisijahu
    • 1 sl peenikest meresoola
  • Täidis
    • tomatipastat
    • 2 küüslauguküünt, purustatuna
    • 200 g Rannamõisa kanarulaadi ”Maamehe”
    • 200 g suvikõrvitsat
    • 300 g riivitud juustu
    • 250 g mozzarellat
    • tüümianilehti
    • värskelt hakitud estragoni
    • soola