4
45 min

Suvikõrvitsapüreega cannellonid

Cannellonid on pikad, seest tühjad makaronitorud, millesse saab pista erinevaid täidiseid. Seekord valmib suvikõrvitsa-tatratäidis kanaga. Selle retseptiga on küll õigepisut tegemist, aga lõpptulemus on kuhjaga seda väärt! Retsept ilmus ajakirjas Maret (september 2014)

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Täidise valmistamiseks lõigake kintsuliha väiksemaks ning praadige pannil valmis, vahepeal maitsestage soola ja pipraga. Loputage tatar voolava vee all ning keetke soolaga maitsestatud pehmeks. Riivige suvikõrvits jämeda riivipoolega ning pressige sellest mahl välja. Seejärel pange kõik täidiseained kaussi ning mikserdage segu ühtlasemaks massiks, maitsestage soola ja pipraga. Pange täidis pritskotti. Täitke makaronitorud pritskotist täidisega ning pange need tihedalt üksteise kõrvale asetatuna ahjuvormi. Valage juurde rõõsk koor ja puljong (makaronitorud peavad peaaegu kaetud olema vedelikuga) ning raputage üle riivitud juustuga. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures ca 20-30 minutit.

Tatra asemel prrovi riisiga!

Koostisosad

    • ca 15 cannelloni
    • 2 dl rõõska koort (10%)
    • 0,5-1 dl kanapuljongit
    • 200 g juustu, riivituna
  • Täidis
    • 200 g broilerikintsuliha või –fileed
    • 1 dl tatart, keetmata
    • 200 g suvikõrvitsat
    • soola, pipart