postthumb
4-le

Suvine külmsupp okroška

See retsept on ehtne maakodu toit! Ühe suve juurde peab okroška kuuluma kohe kindlasti. Tegemist on kõhtu täitva külma supiga, mis valmib kiiresti. Võib julgesti supis kasutada kõike, mis meelepärane või mis näiteks eelmise päeva lõunast järgijäänud – grillitud liha, keedukartulid, kurgijupid vms.

Kuna supp valmib kiirelt, siis on see suurepärane esimese nälja kustaja.

Valmistamine

Koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Toimi samamoodi ka hapukurgi, redise, kartulite, munade ja suitsukanaga ning pane kõik suurde kaussi. Lisa purustatud küüslauguküüs ning hakitud maitseroheline. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Vala seejärel segu kergelt üle oliiviõliga, paar tilka valgeveiniäädikat ei tee ka paha. Sega ja pane külma ca 20minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hulka keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel maitsesta. Serveeri.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 liiter keefiri
    • 100 g kurki
    • 3 hapukurki (kõige paremad oleks ise tehtud kurgid)
    • 4-6 redist
    • 4 keedetud kartulit
    • 5 keedetud muna
    • 250 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 1 purustatud küüslauguküüs
    • tilli, rohelist sibulat
    • soola, suhkrut, pipart
    • oliiviõli
    • väike sorts valgeveiniäädikat (soovi korral)