postthumb
4
30 min
Supid

Külmsupp okroška

Tegemist on kõhtu täitva külmsupiga, mis valmib kiiresti. Julgesti võib supis kasutada ära kõike seda, mis külmkapis kasutamist nõuab:  grillitud liha, keedukartulid, kurgijupid, juustukuubikud jne.

Valmistamine

Koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Toimi samamoodi ka hapukurgi, redise, kartulite, munade ja suitsukanaga ning pane kõik suurde kaussi. Lisa purustatud küüslauguküüs ning hakitud maitseroheline. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Vala seejärel segu kergelt üle oliiviõliga, paar tilka valgeveiniäädikat ei tee ka paha. Sega ja pane külma ca 20minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hulka keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel maitsesta. Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 liiter keefiri
    • 100 g kurki
    • 3 hapukurki (kõige paremad oleks ise tehtud kurgid)
    • 4-6 redist
    • 4 keedetud kartulit
    • 5 keedetud muna
    • 250 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 1 purustatud küüslauguküüs
    • tilli, rohelist sibulat
    • soola, suhkrut, pipart
    • oliiviõli
    • väike sorts valgeveiniäädikat (soovi korral)