6
30 min
Pearoog
Gluteenivaba

Suvine külmsupp sinihallitusjuustu ja peediga

Külmsupp on teada-tuntud külmkapitühjendusroog, kuna üldjuhul valmib taoline supp just sellest, mida sobivat leidub ning mis endale meelepärane. See supp „ehtis” end riivitud peedi, keedukartuli, muna, suitsukana ning veel paari sobiva komponendiga. Kuigi külmsuppi on soovitav manustada suve kõige soojemate ilmadega, siis maitseb see hästi ka eelroaks mis tahes ajal. Supi valmistamine rohkelt aega ei nõua, kuid kui võimalik, pange supipõhi päevake varem külmkappi juba maitsestuma!

 

Foto: Ragne Värkkylmsupp

Valmistamine

Haki retsepti 6 esimest komponenti meelepärase suurusega tükkideks. Sega kokku ning maitsesta soola-pipraga. Lisa paar lonksu ka sojakastet ning oliiviõli. (Võimalusel lase valminud supipõhjal maitsestuda ööpäev).  Seejärel lisa riivitud peet, sinep ning vala juurde keefir. Sega kõik läbi ning maitsesta lõplikult.

Võimalusel pane supipõhi päev enne külmkappi maitsestuma!

Koostisosad

    • 2 keedetud kartulit
    • 2 keedetud muna
    • 200 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 75 g marineeritud kurki
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • väike kimbuke tilli
    • soola, pipart
    • sojakastet, oliiviõli
    • 200 g keedetud peeti, riivituna
    • 2 sl mahedat sinepit
    • 1,5 l keefiri