4-le

Suvine külmsupp virsiku ja kalkunilihaga

Minu üks suvine sage külaline toidulaual – külmsupp. Kerge, maitsev ning valmib, oi kui kiiresti. Sellega kaasneb ka järjekordne kõrvaloleva Teeme koos samm-sammult tulba täiendus. Seekord nagu näete, ei midagi ülejõu käivat. Olgugi, et lihtne valmistada, kuluvad ehk marjaks ära mõned illustreerivad pildid.

Valmistamine

'
Fotod: Ragne Värk

Lõika kalkunikintsuliha viiludeks ning seejärel väiksemateks tükkideks.

Viiluta konservirsikud.


Haki kartulid, kurk ja aedtill. Riivi parmesan. Pane kõik koostisained kaussi ning vala üle kõrvitsaseemneõliga.

Sega kõik ained omavahel.  Maitsesta soola ja pipraga. Sega veelkord ning jäta maitsestuma ca 30 minutiks.

Seejärel vala juurde keefir, vajadusel maitsesta veel.  Serveeri.

Koostisosad

    • 125 g Rannamõisa Suitsutatud kalkuni kintsuliha
    • 5 konservvirsikupoolikut
    • 2 suuremat keedetud kartulit
    • 50 g parmesani, riivituna
    • 125 g värsket kurki
    • kimbuke tilli
    • soola, pipart
    • kõrvitsaseemneõli
    • 1 l keefiri