2 tk

Suvine Maiuspala-burger tomati-mozzarellasalatiga

Praegu, juulikuus, on kõige õigem aeg toiduvalmistamises kasutusele võtta eestimaised tomatid. Tulipunased kodumaised tomatid, millel on magus ja ehe lõhn ning sõltuvust-tekitav maitse. Peenramaal vohab ka basiilik, mistõttu on kõige õigem aeg valmistada klassikalist mozzarella-tomatisalatit.

Allolevas retseptis on seesama suviste tomatitega oivaliselt maitsev salat peidetud ciabatta vahele. Ideaalne näljapeletaja piknikul.

Retseptis on kasutatud Rannamõisa üht populaarsemat hitt-toodet – marineeritud broilerikintsuliha. Eelnevalt marineeritud ning lepasuitsuga suitsutatud kintsuliha on tõeline maiuspala suupistelaual, võileivakattel või salatilisandina.

Valmistamine

Lõika saiad horisontaalselt pooleks, mää ri lõikepooled kokku pestoga. Aseta ühele saiapoolele peale tomativiilud, mozzarella ning maitsesta pipraga. Seejärel aseta peale broilerikintsuliha Maiuspala. (Võid kuklivahele peita ka mõned basiilikulehed). Kata teise kuklipoolega ning asu maiustama.

Käesolev retsept ilmus ka toiduajakirjas Oma Maitse / juuli2011


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 x 125 g  ciabatta kuklit või 4 kooriksaia
    • 4 sl pestot
    • 6 tomativiilu
    • 125 g mozzarellat
    • 200 g Rannamõisa marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
    • värskelt jahvatatud pipart
    • värskeid basiiliku lehti