2-le

Suvine salat kalkuniliha, marineeritud rediste ja värskete kartulitega

Marineeritud redised avastasin alles hiljuti, siis kui looklev redisepeenar juba üleliia rediseid “tootma” hakkas. Kergelt marineerituna on needsamad redised imemaitsvad. Sobib tarbimiseks ka niisama, aga tekitab sõltuvust – juba järele proovitud:) Kui satute turul veel väikeste värskete kartulimugulate peale, siis ostke need kindlasti ära. Keedetuna on väikesed värsked kartulid suurepärased salatilisandid. Lisaks veel veidike salatit ning Rannamõisa poolt pakutavat kalkuni kintsuliha ja lõpptulemuseks ongi imemaitsev suviselt kerge salat.

Valmistamine

Marineeri redised. Aseta rediseviilud koos retsepti 7 esimese koostisainega kaussi, sega ning jäta marineerima vähemalt 4ks tunniks.

Lõika kalkuni kintsulihast viilud, tambi toidukile vahel õhemaks, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta pannil kergelt õlis mõlemalt poolt küpseks. Aseta taldrikutele salatilehed, sega juurde marineeritud rediseviilud ja pisikesed keedetud kartulid. Aseta peale pannil küpsetatud kalkunilihaviilud ning raputa üle kitsejuustuga. Kaunista paari estragonilehega ning serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 sl oliiviõli
    • 2 tl punaseveiniäädikat
    • 1 tl värsket estragoni, peeneks hakituna
    • 0,25 tl soola
    • näpuotsatäis pipart
    • 1 väike tl palsamiäädikat
    • 0,25 tl suhkrut
    • 100 g rediseid
    • 150 g Rannamõisa jahutatud Kalkuni kintsuliha kondita/nahata
    • soola/pipart (liha maitsestamiseks)
    • erinevaid salatilehti
    • 125 g värsket kartulit, väikseid / keedetuna
    • 2 tl kitsejuustu