4-le

Švipsis küülik

Tõsi ta on, küülikut veel linnuks tunnistatud ei ole, kuid seepärast ongi tegemist Jahutatud küüliku kujul Rannamõisa hobiprojektiga. Küülikut leiab nüüdsest Rannamõisa märgi alt suurematest poekettidest üle-eesti,  eriti tasuks jahutatud küülikut otsida Prismast ning Maximast.

Küüliku valmistamine on iseeneest lihtne, kui oled ülesaanud küüliku tükeldamise hirmust, siis edasine on juba lihtne. Küülik tuleks lihtsalt potti panna või ahju pista oma lemmikürtide ja -lisanditega. Üheks varinadiks on esitada endale väljakutse ning valmistada miskit keerukat, teise variandina on hea toetuda kindlale maitsele, just täpselt nagu seda on švipsis küülik. Õlle-lisand on küülikule väärkas kaaslane.

Valmistamine

Lõika küülik tükkideks. Hõõru kokku soolaga ning prae kordamööda küüliku osad tulisel pannil pruuniks. Seejärel pane kõik küülikutükid pannile ning vala juurde õlu. Lisa õlu niipalju, et küüliku pealmised osad jääksid poolenisti katmata. Alanda kuumust (panin pliidi peaaegu kõige madalama peale). Aseta pannile peale kaas ning hauta ca 1 tund.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1,2 kg Rannamõisa Jahutatud Küülikut
    • Soola
    • 1 purk õlu (kõie klassikalisemat)