Täidetud broilerifileerull spagettidega

Üks ääretult maitsev ja lihtne broilerifileerulli retsept. Koheselt soojalt serveerides paku kõrvale pastat või riisi. Jahtunult sobib aga ideaalselt suupisteks röstitud saial.

Valmistamine

Vasarda ükshaaval broilerifileed toidukile vahel õhukeseks. Seejärel pane fileed kõrvuti ning vasarda äärekohad õrnalt omavahel kokku, et saaksid ühe suure õhukese fileetüki.

Määri fileele Faye laste, raputa peale veidi pipart. Lõika toorsuitsu kalkuni rinnafilee õhukesteks viiludeks ning laota (pikemast servast) broilerifilee alumisse otsa.

Seejärel rulli filee hästi tihedasti kokku, mässi tugevasti toidukilesse ning jäta maitsestuma ca pooleks tunniks.

Seejärel võta liha toatemperatuuril. Eemalda toidukile ning maitsesta filee soolaga. Kuumuta õli pannil ning seejärel prae filee pannil ümbertringi küpseks (kui terve pikk filee pannile ei mahu, siis lõika see pooleks). Tõsta seejärel küpsetatud filee piklikusse vormi (leivavorm on sobiv).

Prae sibulaviilud samal pannil klaasjaks. Raputa neile kohe küpsetamise alguses peale veidi soola, nii ei kõrbe sibulaviilud ära. Kui sibul on pehme vala peale vein ning rõõsk koor. Maitsesta soola ja pipraga ning lase minutike podiseda. Seejärel vala segu vormis olevale broilerifileele. Kata vorm fooliumiga ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 20 minutit. Lase umbes 10 minutit vormis rahuneda.

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis. Serveeri täidetud broilerifileeviile koos koorese kastme ning spagettidega.

 

Koostisosad

    • 350 g (2tk) Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • ca 3 sl Faye tomati ja basiilikuga pastakastet
    • ca 75 g Rannamõisa toorsuitsu kalkuni rinnafileed
    • soola, pipart
    • 1 sibul, viilutatuna
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 1 dl valget veini
    • spagette