Täidetud portobello seen

Täidetud portobello seen on suurepäraselt maitsev roog, mida sobib valmistada nii ahjus kui ka grillil. Valmistamine on lihtne ning kiire ehk siis igati sobilik meie kevadesse, kus toiduvalmistamine peaks võimalik lihtne olema. Roa lihtsusele ei jää maitsed kuidagi alla, hoopis vastupidi, see on lihtsalt jumalik. Hõrk portobello seene maitse ja tekstuur, kanakoiva mõnusalt suitsune mekk ning sinihallitusjuustu soolakus toimivad koos ideaalselt. Soovitan proovida!
Altpoolt leiad samm-sammulise valmistamise õpetuse.

 

2_seen

3_Seen

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

1. Kõigepeatl pese ja puhasta portobello seened ning kuumuta ahi 200 kraadini.

2. Tükelda kaussi sinihallitusjuust ja suitsutatud broilerikoiva liha. Vala juurde koor, õli ja purustatud küüslauk. Sega kõik omavahel läbi.

4_portobelloseen

3. Täida liha-juustuseguga portobello seened.

5_portobelloseen

4. Aseta kõige tippu veidike värsket tilli ja seejärel pane portobello seened ahjuplaadiga ahju umbes 10-15 minutiks.

6_portobelloseen

5. Peale 15 minutit eemalda portobello seened ahjust ning serveeri koheselt.

7_portobello

Koostisosad

    • 4 portobello seent
    • 80 g sinihallitusjuustu
    • 1 Rannamõisa suitsutatud broilerikoib
    • 50 g rõõska koort 30%
    • 1 küüslauguküüs
    • 1 sl õli