Taipärane riisisupp – Khao Tom
Seesama kiirelt valmis supiretsept on ispireeritud Tai köögi ühest populaarsest supist nimega Khao Tom. Seda suppi võib valmistada linnulihast, sealihast või ka ilma lihata – täpselt nii, kuidas kokal parajasti tuju ja isu on. Astudes vastu suvele, siis see supp on valmistatud hakitud kalkuni rinnalihaga, mis on kalorivaesem hakkliha Rannamõisa tootevalikus. Sisaldab see kõigest 100 g toote kohta vaid 1g rasva. PS! Supi võib loomulikult valmistada ka eelmise päeva lõunasöögist järelejäänud riisist ja lihast.
Valmistamine
Pane puljong koos riisi, riivitud ingveri , poolitatud sidrunheina ning hästi peeneks hakitud sibulaga potti ning keeda ca 20-25 minutit.
Seejärel lisa supile väikeste kogustena hakitud rinnaliha, värskkelt hakitud pune, kalakaste ning laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid supile lisada viilutatud tšillit. Seejärel keeda veel ca 5-7 minutit. Serveeri.
Koostisosad
-
- 1,5 l kanapuljongit
- 1 dl pikateralist riisi
- 2 sl ingverit
- 1 oks sidrunheina
- 1 sibul
- 300 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
- kimbuke värsket pune
- 2 sl kalakastet
- 2-3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
- soola, pipart
- tšillipipart