4-le

Taipärane riisisupp – Khao Tom

Seesama kiirelt valmis supiretsept on ispireeritud Tai köögi ühest populaarsest supist nimega Khao Tom. Seda suppi võib valmistada linnulihast, sealihast või ka ilma lihata – täpselt nii, kuidas kokal parajasti tuju ja isu on. Astudes vastu suvele, siis see supp on valmistatud hakitud kalkuni rinnalihaga, mis on kalorivaesem hakkliha Rannamõisa tootevalikus. Sisaldab see kõigest 100 g toote kohta vaid 1g rasva.  PS! Supi võib loomulikult valmistada ka eelmise päeva lõunasöögist järelejäänud riisist ja lihast.

Valmistamine

Pane puljong koos riisi, riivitud ingveri , poolitatud sidrunheina ning hästi peeneks hakitud sibulaga potti ning keeda ca 20-25 minutit.

Seejärel lisa supile väikeste kogustena hakitud rinnaliha, värskkelt hakitud pune, kalakaste ning laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid supile lisada viilutatud tšillit. Seejärel keeda veel ca 5-7 minutit. Serveeri.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1,5 l kanapuljongit
    • 1 dl pikateralist riisi
    • 2 sl ingverit
    • 1 oks sidrunheina
    • 1 sibul
    • 300 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
    • kimbuke värsket pune
    • 2 sl kalakastet
    • 2-3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
    • soola, pipart
    • tšillipipart