postthumb
4
Supid

Taipärane riisisupp – Khao Tom

Seesama kiirelt valmis supiretsept on ispireeritud Tai köögi ühest populaarsest supist nimega Khao Tom. Seda suppi võib valmistada linnulihast, sealihast või ka ilma lihata – täpselt nii, kuidas kokal parajasti tuju ja isu on. Astudes vastu suvele, siis see supp on valmistatud hakitud kalkuni rinnalihaga, mis on kalorivaesem hakkliha Rannamõisa tootevalikus. Sisaldab see kõigest 100 g toote kohta vaid 1g rasva.  PS! Supi võib loomulikult valmistada ka eelmise päeva lõunasöögist järelejäänud riisist ja lihast.

Valmistamine

Pane puljong koos riisi, riivitud ingveri , poolitatud sidrunheina ning hästi peeneks hakitud sibulaga potti ning keeda ca 20-25 minutit.

Seejärel lisa supile väikeste kogustena hakitud rinnaliha, värskkelt hakitud pune, kalakaste ning laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid supile lisada viilutatud tšillit. Seejärel keeda veel ca 5-7 minutit. Serveeri.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1,5 l kanapuljongit
    • 1 dl pikateralist riisi
    • 2 sl ingverit
    • 1 oks sidrunheina
    • 1 sibul
    • 300 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
    • kimbuke värsket pune
    • 2 sl kalakastet
    • 2-3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
    • soola, pipart
    • tšillipipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun