4
1 h
Pearoog

Tatra-kanahautis

Road, mis valmivad iseenesest on lihtsalt suurepärased – justnagu seesama roog siin. Üks ahjuvorm, aga lihtsa vaevaga valmib terve lõuna-või õhtusöök! Retsept ilmus ajakirjas Maret (september, 2014).

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõigake sibul viiludeks ning praadige pannil klaasjaks. Pange ahjuvormi. Loputage tatar voolava vee all, nõrutage ning laotage samuti vormi. Seejärel pruunistage kintsulihad pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks, vahepeal maitsestage soola ja pipraga. Asetage vormi. Seejärel valage juurde puljong, koor ning segage sisse sulatatud juust. Raputage peale pisut soola ja pipart ning küpsetage kaane või fooliumi all 180 kraadi juures ca 40-45 minutit.

Tatra asemel proovige ka riisi või odrakruupidega!

Koostisosad

    • 1 sibul
    • 2 dl tatart, keetmata
    • 600 g broilerikintsuliha või -fileed
    • 2 dl kanapuljongit
    • 1 dl rõõska koort (10%)
    • 100 g sulatatud juustu
    • soola, pipart