postthumb
4-le

Tatrapuder täies hiilguses

Ma lihtsalt naudin nädalavahetuse hommikuid. Nendel hommikutel on aega juua tassikest kohvi ning nautida hoolega valmistatud hommikusööki, vastupidiselt nädala sees olevatele hommikueinetele, kus vaat et peaaegu võileib näpus jooksed toauksest välja, et täpselt kui kellaosuti kaheksat osutab, tööl olla. Esmase retseptina toon Teieni Tatrapudru kõige toitvamal viisil, nimelt kalkunisingi, hapukoore ja juustuga. Minule on  tegemist ehtsa nostalgia toiduga, mida ülikooliaegadel sõime koos sõbrannaga nii hommiku-. lõuna-. ja õhtusöögiks…. ühesõnaga pudruvarud olid meil üüratud, tüdinemata sellest lihtsalt nii maitsva pudru valmistamisest.

Valmistamine

Keeda tatar vees pehmeks koos 1 teelusikatäie soolaga. Nõruta valmis keedetud tatar sõelal.

Prae pannil õlis sibul klaasjaks. Lisa väikesteks ribadeks lõigatud sink ja sega korralikult. Seejärel lisa nõrutatud tatar ja hapukoor ning sega korralikult kõik segamini. Maitsesta soola ja näpuotsatäie suhkruga. Aseta puder taldrikutele ja raputa peale rohkelt riivitud juustu.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 dl tatart
    • 0,5 sibulat, peeneks hakituna
    • 180 g Rannamõisa kalkuni rinnafilee keedusink
    • 100 g hapukoort
    • riivitud juustu
    • soola, suhkrut