8
50 min

Tervislik ahjupirukas kalkuniga

Seda vormirooga sobib süüa nii kuumalt kui külmalt. Tervislik ja madala energiasisaldusega eine, mida sobib hästi ka järgmiseks päevaks tööle kaasa pakkida, soovitab dietoloog Henri Ruul.

 

Fotod: Ragne Värk

 

Valmistamine

Purusta blenderiga kaerahelbed, küüslauk ja spinat. Tükelda kalkuni rinnafilee võimalikult väikesteks tükkideks. Lisa munad, maitsesta ja sega kõik ühtlaselt kokku.

Määri küpsetusvorm (26 cm läbimõõduga) võiga ning vala segu küpsetusplaadile. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta 40 minutit.

Võid pirukasse lisada enne küpsetamist veel
riivitud köögivilju - peeti, porgandit, kapsast.

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed
    • 100 g külmutatud spinatit
    • 4 muna
    • 100 g täisterakaerahelbed
    • 2 küüslauguküünt
    • meresoola, pipart
    • võid