postthumb

Toidukiles küpsetatud küülik

Jah, esmalt võib tunduda pisut veider kombinatsioon toidukile-küpsetamine-küülik, kuid nii see on. Antud nipp on võetud küpsetamiskuninganna Nigella Lawsoni kokasaatest, mille järgi tuleb liha eriti hõrk ja mahlane. Toidukiles küpsetamise mõte on selles, et tugevasti seda ümber liha mässides jääb lihast eralduv mahl liha ümber, mis aitabki selle väga pehmeks hoida.Tulemus on äärmiselt hõrk ning pehme, nii et liha araldub kondi küljest iseenesest.

Valmistamine

Tükelda küülik. Hõõru tükid kokku soola, soja ja apelsinimahlaga. Pane küülikutükid toidukilele ning mähi kõik korraga toidukilesse. Lase maitsestuda vähemalt tunnike. Seejärel pane "pakike" ahjuvormi, täida vorm veega (niipalju, et liha oleks kaetud kolmveeramdi võrra veega). Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 180 kraadi juures 2 tunnikest. Eemalda toidukile ja serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud küülik
    • 0,5 apelsini pressitud mahl
    • 1-2 sl soja
    • soola