4-le
1 h
Supid
Tervislik

Tomatine kalkuni-šampinjonisupp

Tummine, paks, toitev, lihaga koonerdatud ei ole ja lusikas leeme sisse ära ei upu. Võta termosega kaasa lumisele piknikule, kelgusõidule või talvisele matkale. Hoiab kõhu sooja ja mõnusalt täis.  Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Haki küüslauk peeneks, viiluta porgandid, kurk ja šampinjonid ning lõika kooritud kartulid kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õli. Lisa liha ja küüslauk ning pruunista. Lisa potti ka šampinjonid, julgelt soola ja natuke pipart ning lase potiseda kuni liigne vedelik on aurustunud. Pane potti ka porgandiviilud, tomatipasta, sojakaste, koriander, suhkur, äädikas ja vesi. Lase keema tõusta. Lisa kartulikuubikud ja kurk ning jäta 20-30 minutiks tasasele tulele podisema kuni supp on paksenenud ja kartul pehme. Kõige lõpuks sega sisse üks toores muna ja jäta supp kaane alla tõmbama. Vajadusel timmi maitseid: lisa soola, suhkrut, pipart või äädikat.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa jahutatud kalkuniliha strogonovi
    • 3 küüslauguküünt
    • 4 sl õli
    • 3kartulit
    • 1 porgand
    • 1 suur hapukurk
    • 250 g šampinjone
    • 250 g tomatipastat
    • 800 ml vet
    • soola, pipart
    • 1 sl suhkrut
    • 1 sl lahjendatud äädikat
    • 2 sl sojakastet
    • 1 tl uhmerdatud koriandrit
    • 1 muna