postthumb

Toorjuustuga Maiuspalapätsid

Minu lemmikuks on Rannamõisa Lepasuitsu broilerikintsuliha Maiuspala. Minu teiseks lemmikuks on toorjuustumääre, kuhu lisatud veidike kõige harilikumat riivitud juustu ning pisike peotäis kreekapähkleid. Ja kui ahju pista pisikesed pärmi-lehttaigna rõngad, mis ahjus kordi suuremaks kerkivad, siis saabki kokku väga lihtsatmoodi erilise suupiste. Kõige lihtsama variandina olen kasutanud  juba valmisrullitud pärmi-lehttainast (Cristella), nii et nende suupistete valmistamisel võib taignarulli kappi jätta.

 

 

Valmistamine

Lõika taignast klaasiga ümmargused (ca 1cm paksused) kettad ning küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures (pöördõhuga) ca 7 minutit ehk kuni pätsid on kõrgeks kerkinud.

Sega omavahel toorjuustumäärde ained ning määri valmisküpsenud jahtunud pätsidele. Lõika Maiuspala õhukesteks viiludeks ning aseta pätsidele kõige peale.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 0,5 kg pärmi-lehttainast
    • ca 200 g Rannamõisa marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
  • Toorjuustumääre
    • 150 g toorjuustu, toasooja
    • 75 g riivitud juustu
    • 2 sl kreekapähkleid, peeneks hakituna