postthumb
6
1 h 40 min
Pearoog

Toorjuustune ahjukana

See kana valmib justkui iseenesest: vaja on vaid linnuliha maitsestada, lisada ahjuvormi vajalikud komponendid ning siis juba roog ahju küpsema pista. Tulemuseks on äärmiselt mõnus toorjuustu-õllesegus haudunud kana. Tänu toorjuustu ja õllele, milles kana küpseb, on lõpptulemus väga mahlane ja maitserohke.

Valmistamine

Loputa broileri voolava vee all ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kana seest ja väljast soolaga kokku. Pane ahjuvormi (pigem väiksemasse, et kana täpselt ära mahuks). Pane kaussi ülejäänud ained ning mikserda ühtlaseks. Vala segu kana juurde, kata vorm kaanega ning küpseta 190 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Õlle asemel võid kasutada ka siidrit ning sellisel juhul jäta mesi lisamata!

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • soola
    • 1 dl heledat õlut
    • 200 g toorjuustu
    • 1 sl mett