2
15 min

Toorsingi, pošeeritud muna ja avokaadopüreega võileivad

See võileib maitseb imehästi ja sobib suurepäraselt hommikusöögiks. Samamoodi sobib see maitsev amps ka väikeseks  söögikordade vahel. Kasutage kindlasti küpset avokaadot, nii saad kokku segada mõnusalt kreemja avkaadopüree, vastasel juhul ei jää lõpptulemus üldsegi mitte nii maitsev.

Retseptis kasutatu toorsuitsu kalkuni rinnafilee on saanud paljude lemmikuks. Tänu oma hõrgule maitsele sobib hästi külaliste saabudes suupistelauale või siis salatitesse ja võileivakatteks.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning libista lusikaga sisu välja. Sega kausis avokaado püreeks, lisa laimimahl, basiilikulehed, oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta püree leivaviiludele. Lõika kalkuni toorsuitsufileest 8 hästi õhukest viilu ning laota avokaadopüreele

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Aseta pošeeritud munad võileibadele kõige peale. Raputa peale soola ja pipart ning piserda soovi korral peale kergelt oliiviõli.

Kui poest ostetud avokaado on toores, siis otsi poeriiulitelt juba
pakitud ning "ready to eat" sildiga küpseid avokaadosid. Need on
küpsed ning valmis koheselt kasutamiseks.

Koostisosad

    • 2 värsket leivaviilu
    • 1 küpse avokaado
    • ca 2 sl laimist pressitud mahla
    • 3 sl peeneks hakitud basiilikulehti
    • 2 sl oliiviõli
    • 6-8  Rannamõisa toorsuitsu kalkuni rinnafileeviilu
    • 2 muna
    • soola, pipart