postthumb
4-le

Toorsuitsusingiga pestosaiad

Paar päeva oli toidutegemisel ülejäänud mozzarellat. Liiga väike selleks, et seda kuhugi toidule sokutada, liiga suur aga selleks, et lihtsalt ära süüa. Ei ole raske mõelda, millega sobib mozzarella kõige paremini kokku – ikka pestoga. Oleks suvi paneks veel punapõskselt küpseid kasvuhoone tomateid ka peale… Sellistest tomati maitsega tomatitest ei oska und ka vist näha, küll aga panin täiuslike ahjusoojadele mozzarella-pestosaiadele krooniks toorsuitsusinki. Olin parasjagu üksi kodus ning tegin tassike teed enne sööma asumist valmis. Üksi sõin, üksi kiitsin – lihtne valmistada, kuid maitseb nii eriliselt!

Valmistamine

Määri igale saiaviilule teelusikatäis pestot ning kata mozzarella viiluga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures seni, kuni mozzarella-juust on pealt sulanud. Võta ahjust ning aseta igale saiale peale toorsuitsu kalkunilihaviil.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 saiaviilu
    • 4 tl pestot
    • 4 viilu mozzarellat
    • 4 Rannamõisa toorsuitsu kalkunikintsuliha lõiked Prantsuse