3
30 min
Lõunasöök

Toorvorstiplov

Kui traditsiooniline plov valmib sealihast, siis selle toidu valmistamisel on kasutatud hoopis kanalihast toorvorste.

Valmistamine

Haki sibul. Koori porgand, poolita ning lõika õhukesteks viiludeks. Lõika toorvorstid väiksemateks tükkideks ning pruunista need paksupõhjalises potis. Tõsta kõrvale. Samas potis (õlis!) prae hakitud sibulatükid peaaegu klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa porgandiviilud. Kui sibul on klaasjas, siis lisa toorvorstid ja riis. Kuumuta läbi ning lisa tomatipasta ja puljong. Sega läbi ning lase potiroog kiirelt keema tõusta. Seejärel kuumuta keskmisel kuumusel ca 20 minutit ehk seni, kuni riis ja porgand on pehmed. Maitsesta vajadusel ning serveeri maitserohelisega!

Koostisosad

    • 1 sibul
    • 1 porgand
    • 300 g Rannamõisa toorvorste
    • 1 dl riisi
    • 100 g tomatipastat
    • 4 dl puljongit
    • soola, pipart
    • maitserohelist