Tummine paprikasupp

Lihtne ja maitsev hoidiseretsept, millest saab talvisel ajal valmistada kiiresti suurepärase supi. Just täpselt siis, kui kokkamiseks pole aega on seesama supp kõige parem abiline. Lastele mõeldes jätta välja tšilli, suurematele söölistele hoidist valmistades võib tšillit aga tublisti kasutada.

Kuna tegemist on hoidisega, siis liha tuleks supile lisada selle serveerimisel. Kasutada võiks näiteks eelnevalt ahjus küpsetatud broilerifileed või näiteks suitsutatud linnuliha, mis annab supile juurde ka kerge suitsuse maitse. Antud retsepti valmistamist saab live-kujul vaadata ka 3.09.11 eetris olnud Lusika kokasaatest.

 

Valmistamine

Viiluta sibul, paprika ja küüslauguküüned, tükelda tomat ning riivi porgand. Aja pannil õli kuumaks ning lisa sibul. Prae keskmisel kuumusel paar minutit, lisa paprikaviilud. 5 minuti pärast lisa viilutatud küüslauguküüned, porgand (tšilli), tomatitükid, ning peeneks hakitud maitsetaimed. Alanda kuumust ning hauta kaane all ca 30 minutit, seejärel lisa suhkur, äädikas ja sool, sega ning kuumuta veel 2 minutit. Aseta supisegu kuumalt puhtatesse purkidesse. S

Supi valmistamisel lahjenda segu 1:1 ning lisa soovitud linnuliha.

*soovi korral lisa suppi ka seeni.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • ca 3 dl õli
    • 6 sibulat
    • 1 kg paprikat
    • 4-6 küüslauguküünt
    • 4-6 tl hakitud tšillipipart (soovi korral)
    • 6 porgandit
    • 8 keskmise suurusega tomatit
    • kimp värsket tilli
    • kimp värsket peterselli
    • 8-10 sl suhkrut
    • 3-4 sl äädikat
    • 4 tl soola