postthumb

Tuunikala-hakklihapallid

Mitte, et varem see nii ei olnud, aga viimasel ajal on minu köögike pidevalt täitunud hõrgutavate toidulõhnadega.  Usinalt käib seal vaaritamine, katsetamine ja küpetamine, millest paremad retseptid jõuavad ka siia blogilehekülgedele. Jah, tuleb tunnistada, et vahest on ka selliseid apsakaid, mis kriitikat üldse ei kannata. Siinkohal ei hakka ma pikemalt peatuma teemal, miks minu avokaadovahuga täidetud singirullid kergelt rohekas-lillaks tõmbusid…. Teieni saabuvad minu köögist kasetused, mida tahaks süüa veel ja ka külalistele pakkuda. Siinkohal oleks vist paslik tutvustada teile neid maitsvaid hakkliha-tuunikala ampse, mis valmivad nii lihtsalt ja maitsevad nii hästi.

Valmistamine

Nõruta tuunikala sõelal ja sega seejärel kõik ained omavahel kokku. Maitsesta soolaga. Vormi hakklihamassist õliste käte abil pisikesed pallikesed ning küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures 15 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 tuunikalakonservi (õlis)
    • 400 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • 100 g riivsaia
    • 2 sl hapukoort
    • 2 tl sinepit (maheda maitselist)
    • 0,75 tl musta pipart
    • 2 sl peterselli
    • soola