Ühe-vormi-roog – kanakintsud kreemja pasta ja juustukastmega

See roog kuulub lihtsate retseptide varamusse, sest kogu lõuna-/õhtusöök valmib ühes ahjuvormis. Valmistamiseks pista lihtsalt pasta koos koore, puljongi ja kanaga ahjuvormi. Lisa krooniks kanakintsudele peale veel peekoniribad ning pista kõik ahjukuumusesse küpsema. Tunni aja pärast on valmis saanud ahjuroog, milles pasta on tänu kastmele küpsenud parajalt kreemiseks, kana on omandanud tänu peekonile maitserohkust ning kaste on küpsenud kokku kõikide maitsetega.

Mõned soovitused! Küpsemise ajal piilu vahepeal kindlasti valmivat ahjurooga, sest kui vaja juurde lisada täiendavat vedelikku, siis seda ka tee! Samuti oleneb valmimisaeg suuresti broilerikintsude suurusest, kuid keskmise suurusega kintsuliha valmimiseks kulub umbes 1 tund.

0,5 sibulat
175 g pastat (näiteks sarvekesi või pennet)
4 tl (ca (800-1kg) Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, kondi ja nahaga
soola, pipart
2 tl paprikapulbrit
4 suuremat peekoniviilu
3 dl rõõska koort (10%)
ca 2 dl köögiviljapuljongit
75 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)

Haki sibul peeneks ning raputa ahjuvormi. Lisa ka pasta. Maitsesta broilerikintsud korralikult soola, pipra ja paprikapulbriga ning laota need ahjuvormi. Aseta igale kintsule peale peekoniviil. Seejärel vala vormi rõõsk koor ning puljong – niipalju, et vedelik kataks poolenisti broilerikintsusid. Seejärel pista vormi vedelikku ka sulatatud juust (võid kergelt vedelikuga lahti segada). Seejärel küpseta ahjus 190 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal lisa vajadusel täiendavalt puljongit.

IMG_2415Foto: Ragne Värk

Abiks kokkajale
neljale
1 tund 10 minutit
Võimalusel lase enne söömist ca 10 minutit maitsetel koguneda.
Rõõsa koore võid soovi korral asendada ka kookospiimaga!

Valmistamine

Koostisosad

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki