postthumb
4
1 h 10 min
Pearoog

Vormiroog – kanakintsud kreemja pasta ja juustukastmega

See roog kuulub lihtsate retseptide varamusse, sest kogu lõuna-/õhtusöök valmib ühes ahjuvormis. Mõned soovitused! Küpsemise ajal piilu vahepeal kindlasti valmivat ahjurooga, sest kui vaja juurde lisada täiendavat vedelikku, siis seda ka tee! Samuti oleneb valmimisaeg suuresti broilerikintsude suurusest, kuid keskmise suurusega kintsuliha valmimiseks kulub umbes 1 tund. Rõõsa koore võid soovi korral asendada ka kookospiimaga! Võimalusel lase enne söömist ca 10 minutit maitsetel koguneda.

Valmistamine

Haki sibul peeneks ning raputa ahjuvormi. Lisa ka pasta. Maitsesta broilerikintsud korralikult soola, pipra ja paprikapulbriga ning laota need ahjuvormi. Aseta igale kintsule peale peekoniviil. Seejärel vala vormi rõõsk koor ning puljong - niipalju, et vedelik kataks poolenisti broilerikintsusid. Seejärel pista vormi vedelikku ka sulatatud juust (võid kergelt vedelikuga lahti segada). Seejärel küpseta ahjus 190 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal lisa vajadusel täiendavalt puljongit.

Koostisosad

    • 0,5 sibulat
    • 175 g pastat (nt sarvekesi või pennesid)
    • ca 800 g - 1 kg Rannamõisa broilerikintsuliha
    • 4 suuremat peekoniviilu
    • 3 dl rõõska koort (10%)
    • ca 2 dl köögiviljapuljongit
    • 75 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
    • 2 tl paprikapulbrit
    • soola, pipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun