postthumb
4
1 h 10 min
Pearoog

Vormiroog – kanakintsud kreemja pasta ja juustukastmega

See roog kuulub lihtsate retseptide varamusse, sest kogu lõuna-/õhtusöök valmib ühes ahjuvormis. Valmistamiseks pista lihtsalt pasta koos koore, puljongi ja kanaga ahjuvormi. Lisa krooniks kanakintsudele peale veel peekoniribad ning pista kõik ahjukuumusesse küpsema. Tunni aja pärast on valmis saanud ahjuroog, milles pasta on tänu kastmele küpsenud parajalt kreemiseks, kana on omandanud tänu peekonile maitserohkust ning kaste on küpsenud kokku kõikide maitsetega.

Mõned soovitused! Küpsemise ajal piilu vahepeal kindlasti valmivat ahjurooga, sest kui vaja juurde lisada täiendavat vedelikku, siis seda ka tee! Samuti oleneb valmimisaeg suuresti broilerikintsude suurusest, kuid keskmise suurusega kintsuliha valmimiseks kulub umbes 1 tund.

Valmistamine

Haki sibul peeneks ning raputa ahjuvormi. Lisa ka pasta. Maitsesta broilerikintsud korralikult soola, pipra ja paprikapulbriga ning laota need ahjuvormi. Aseta igale kintsule peale peekoniviil. Seejärel vala vormi rõõsk koor ning puljong - niipalju, et vedelik kataks poolenisti broilerikintsusid. Seejärel pista vormi vedelikku ka sulatatud juust (võid kergelt vedelikuga lahti segada). Seejärel küpseta ahjus 190 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal lisa vajadusel täiendavalt puljongit.

 Rõõsa koore võid soovi korral asendada ka kookospiimaga!

 Võimalusel lase enne söömist ca 10 minutit maitsetel koguneda.

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 0,5 sibulat
    • 175 g pastat (nt sarvekesi või pennesid)
    • ca 800 g - 1 kg Rannamõisa broilerikintsuliha
    • 4 suuremat peekoniviilu
    • 3 dl rõõska koort (10%)
    • ca 2 dl köögiviljapuljongit
    • 75 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
    • 2 tl paprikapulbrit
    • soola, pipart