postthumb
5-le
1 h 30 min
Kalorivaene

Ürdise pähklikattega broileririnnak

Sel viisil valmistatud broileririnnakut on hea leiva-saia peale lõigata. Tulemus on tervislik ja väherasvane, mistõttu sobib hästi kaalunumbri jälgijatele asendamaks tavapärast vorsti-juustu. Värsked ürdid võib asendada ka kuivatatud maitsetaimedega ning katsedada võib erinevate maitsetega – basiilik, majoraan, salvei jt.

Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Haki pähklid ja sega hakitud ürtidega. Klopi munavalge 0,5 tl soolaga kergelt vahule. Kasta rinnakut mõlemalt poolt munavalges ja tõsta siis ahjuplaadile või vormi. Vajuta ürdi-pähklisegu lihale, raputa peale soola ja pipart ning nirista õli peene joana üle kogu rinnaku pealmise pinna. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit, alanda kuumus 180-le ja lase veel ca 15 minutit küpseda.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 500 grammine Rannamõisa jahutatud broileririnnak
    • 1 munavalge
    • 50 g soolatud maapähkleid
    • 1 peotäis värsket hakitud tüümiani
    • 1 peotäis värsket hakitud oregano
    • soola, pipart
    • õli (ca 3 sl)
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun